Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zápach v Chodově

                                              V letním období kdy jsou přes den vyšší nebo tropické teploty osvěží večerní chladnější vzduch , bohužel v Chodově se kolem 22.00 hod. začne šířit odporný zápach připomínající ropné látky , který vydrží do ranních hodin . V noci z úterka 22.7. na středu 23.7. zápach překročil přijatelnou mez kdy nebylo možné otevřít okno , protože koncentrace látek ve vzduchu byla nesnesitelná . Tento štiplavý zápach připomínal silné koncentrace těkavých ropných látek (čpavku , dehtu apod.) . V tuto chvíli (22:10hod) opět stejný i když slabší zápach obtěžuje vzduch města Chodova  . Zápach zřejmě pochází ze Vřesové , která se zřejmě těchto látek zbavuje vypouštěním do vzduchu a ohrožuje tak beztrestně zdraví obyvatel Chodova . Je známo , že tyto látky nepříznivě působí na lidský organismus a v konečném důsledku způsobují řadu onemocnění včetně rakoviny .Myslím si , že není v zájmu obyvatel města Chodova udržovat paroplynový elektrárenský komplex , který výrazným způsobem znehodnocuje život obyvatel a ohrožuje všechny věkové skupiny na zdraví .

Za dvě až tři desítky let budou pravděpodobně uhelné zásoby na sokolovsku vytěženy a tato paroplynová špína bude zaměstnávat maximálně několik desítek lidí . Zbytek občanů  se bude potýkat se zápachem , vysokou nezaměstnaností , sociálními nepokoji a s nemocemi s tím sovisejícími . Kdo se odsud odstěhuje rozhodně neprohloupí .

Zastupitelstvo města Chodova zřejmě tupě přihlíží za peníze daňových poplatníků !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Možná občas dostanou nějaké držhubné a jedou si za čerstvým vzduchem !!!!!!!!!!!!!