Jdi na obsah Jdi na menu
 


Chodov (bez)významná historie .. Cesta do pravěku ?

Současné vedení města , se snaží , se svým významným "dvorním" historikem , vypátrat nebo "vytvořit" a zmapovat , historii města Chodova . Zatím se podařilo vyzvednout a podrobit RTG vyšetření , kosterní pozůstatky "barona Prášila" ... Došlo k rekonstrukci a obnově hrobky jednoho velmi významného průmyslníka , a po vzoru mnohých měst , bylo položeno několik kamenů zmizelých ....

Mnozí lidé na toto počínání pohlížejí jako na šaškárnu , která hraničí s nějakou duševní chorobou a měla by být léčena patřičnými odborníky . Jiní se touto snahou města , neskutečně baví . Ale jsou i tací , kteří se nechali příběhy města v čele se svým "dvorním" historikem natolik unést , že s napětím čekávají na další pokračování "pohádek tisíce a jedné noci " .

Je třeba uznat fakt , že město Chodov , žádnou senzační historii nemá , oproti jiným obcím , které mají jen pár stovek obyvatel . Za hustotu zalidnění "vděčí" město Chodov důlní činnosti , která sebou přinesla jak nová pracovní místa a příležitosti , tak devastaci krajiny a životního prostředí . Došlo také k přelidnění této oblasti a s tím vyvstala i nutnost , zajistit lidem živobytí (práci) .