Jdi na obsah Jdi na menu
 


ÚŘAD PRÁCE

  - Co vlastně ÚŘAD PRÁCE může NABÍDNOUT  a nabízí  dlouhodobě nezaměstnanému uchazeči o zaměstnání ?? 

 -V konečném důsledku nenabízí vlastně nic !!

Z dlouhodobé osobní zkušenosti mohu říct , že se Úřad Práce nezmůže na žádné smysluplné řešení . Metody , které Úřad Práce používá k údajné motivaci dlouhodobě nezaměstnaných aktivně hledat zaměstnání ve skutečnosti nemotivují k hledání práce , ale k obcházení a výhýbání se trapným a ponižujícím "projektům", které v nezaměstnaném vyvolávají pocity trapnosti a ponížení . Úřad Práce nakládá s nezaměstnanými neindividuálně jako se stádem dobytka .  - Např. Individuální akční plány , které Úřad Práce uzavírá s uchazeči o zaměstnání jsou ve skutečnosti  "bezcenným cárem papíru" ,  na základě , kterého je nezaměstnaný podroben různým , zrůdným "procedůrám" , které ve většině případů nepřináší žádné výsledky . Jediným výsledkem nebo lépe důsledkem jsou promrhané finanční prostředky , včetně platu zbytečného a mnohdy i neschopného , nekompetentního  úředníka , který má jistotu pravidelného příjmu a může se těšit na svůj nezanedbatelný starobní důchod což se nedá říct o zoufalém uchazeči o zaměstnání , který musí i 20 let (někteří celý život ) snášet rozmary zaměstnanců Úřadu Práce s nulovými výsledky . Někteří uchazeči během doby své nezaměstnanosti utrpí kromě zlomené psychiky újmu v podobě vysoce penalizovaného dluhu na zdravotním pojištění , protože otravných uchazečů , kteří chtějí řešit svoji nezaměstnanost se ÚŘAD PRÁCE zbavuje vyřazením z evidence uchazečů o zaměstnání za předem zinscenovaného divadla na "míru" .

- REKVALIFIKACE - Při výběru rekvalifikací Úřad Práce opět postupuje neindividuálně a místo smysluplně vynaložených prostředků vyhazuje peníze za nesmyslné kurzy , které většina nezaměstnaných nikdy neuplatní  . Mě osobně Úřad Práce odmítl poskytnout vhodnou REKVALIFIKACI ačkoli ji v nabídce měl (ŘPR.SK. C ) . Zřejmě je pro Úřad Práce výhodnější u některých osob nezaměstnanost prodlužovat na 10 , 20 , 30 let nebo navždy a vymlouvat se - on nechce pracovat. Jsou to mnohdy bezcitné zrůdy , které mrhají časem uchazečů o zaměstnání !!!

 -Pro nezaměstnaného je bohužel návštěva ÚP nutností pro udržení základních finančních prostředků pro přežití !

JOB CLUB - Nucená a mnohdy absolutně trapná , absurdní aktivita , která slouží k plýtvání peněz a využívání nezaměstnaných jako prostředku k získání financí ze státního rozpočtu a ESF . Najdou se jedinci , kterým JOB - CLUB přináší nějaké obohacení při nacvičování základních dovedností jako v mateřské škole , ale jsou i lidé , kteří po návštěvě JOB CLUBU prožívají pocity trapnosti .

 

 

 

 

 

Je možné , že se přístup ÚP v jednotlivých regionech liší od přístupu UP v Sokolově (Chodov) .