Jdi na obsah Jdi na menu
 


Chodov - Oslavy .

Oslavy  města Chodova : né , že by tyto oslavy byly přímo trapné , ale opakovaný vtip není vtipem . Chyběl nějaký nový nápad . Zadarmo posezení u hudby , nějaké to pečivo také "zdarma" a ohňostroj , který byl sice delší , ale efekty nic moc .

Na vítání občánků už pozvánku nedostanete - zájemci se musí přihlásit sami ... - To je "razizmus" .

Voda pro Chodov v roce 2015 nezdraží - to je nějaká předvolební kachna ? Copak je někde psáno , že musí voda a jiné pro život nezbytné věci zdražovat do nekonečna ?

Chodov chce usilovat o další dotace  - dotace podporují obce v nezodpovědném utrácení a financování nesmyslů , které většina občanů nikdy nevyužije . Některé dotace slouží na leštění pomníků neznámých padlých vojínů za 2. sv v. , jiné desetimilionové dotace slouží na budování nebo nákladnou přestavbu (rekonstrukci) sportovišť , které využívá hrstka sportovců a ostatní lidé mohou tyto sportovní plochy obdivovat za "vysokým plotem z ostnatého drátu ".

" Starousedlíci vypráví - byly jsme klidná oblast , občas nějaké to zemětřesení , tu a tam k nám zavítali potulní cikáni , ale dalo se to přežít  . Ale pak přišel Vítězný únor , komunisti zahájili masivní těžbu hnědého uhlí a tím rostla i potřeba pracovních sil , která se na západ sjížděla ze všech koutů Československé republiky , uplatnění v hnědouhelných dolech  nacházeli bývalí trestanci , včetně romského obyvatelstva (tehdy cikáni) a někteří cizinci ze zemí Varšavské smlouvy (Polsko , Rumunsko , Maďarsko apod. ) . Poté se z jinak klidné a poměrně idilické oblasti kde lidé hospodařili s lesy a rybníky stalo současné "civilizační" smetiště . Této novodobé civilizaci museli ustoupit některé domy starousedlíků , které byly vybydleny a následně sbourány .

Budoucnost města Chodova nevypadá nijak "růžově" . S postupným utlumením a koncem těžby hnědého uhlí může docházet ke zvyšování nezaměstnanosti , vytváření ghet a  nakonec dojde k vybydlení a sbourání panelových sídlišť a tím i uvedením Chodova do stavu před Vítězným únorem ."  Komunisti nezodpovědně vydrancovali zásoby nerostných surovin stejně jako polistopadové vlády v čele s ODS vydrancovali celou zem . Celý komunismus stavěl na masivní těžbě surovin  , ale i komunisté stáli před problémem čím lidi obelhávat až se dotěží poslední zásoby uhlí . Co bude dál s panelákovými městy a jejich obyvateli ? Kde najdou pracovní uplatnění ? Sametová revoluce přišla v pravou chvíli a komunistům vytrhla trn z paty . Klausovci a Havloidi ovládli a vytunelovali celou zem a lid opět naletěl jako stádo hloupých ovcí .

Samozřejmě , že za vydrancování nerostných surovin nemůžou jen Komunisti , protože ke stejnému jevu dochází napříč celým světem .