Jdi na obsah Jdi na menu
 


"Jedový vrch" ... Pneumatiky ..Motokros ..

 

Jedový vrch (Liščí vrch a okolí) . Jak na divokém západě .

"Jedový vrch" vzniká jako stále rostoucí navážka kousek od Liščího vrchu . Tento uměle tvořený vrch by mohl být za stovky let vyhledávaným místem archeologů , kteří by mohli na těchto místech nacházet ukryté haraburdí , starý domovní , garážový odpad pod mnohametrovými vrstvami  jílu včetně  toxického odpadu a ropných látek , které se vrší jako ekologická pohroma .. Kousek dál od této vršící se masy je několik vodních ploch z nichž minimálně jedna slouží jako "odkaliště "a k této ploše se sjíždí cisterny s jakýmsi nevzhledným obsahem , který do této vodní žumpy vypouštějí . Rozhodně není rozumné toto místo využívat k cyklistickým výletům v suchém počasí kdy se uvolňují oblaka prachu a nepříjemného štiplavého zápachu do blízkého i vzdálenějšího okolí . Obyvatelé Chodova si užívají tohoto zápachu hlavně v teplejších dnech nebo za nepříznivých povětrnostních podmínek .

 

Pneumatiky 

V poslední době si nelze nevšimnout hromadících se pneumatik v okolí města Chodova , Mírové .... Pneumatiky se po jednotlivých kusech nebo hromadách vyskytují téměř u každé vedlejší komunikace .

 

Motokrosové šílenství v lokalitě za "Bílou vodou" a v okolí liščího vrchu ...

Částečně zkultivované okolí "Bílé vody" (kyp) se stává místem , které vyhledávají občané k trávení volného času (cyklo , běh, procházky se psy ..apod .) . Mnohdy jsou lidé překvapeni motokrosovými jezdci občas čtyřkolkáři  , kteří tuto lokalitu využívají ke svým motokrosovým jízdám a mnohdy ohrožují občany , kteří zde sportují a relaxují . Jak se říká s "Jídlem roste chut´ " a to platí i o těchto "motokrosařích" , kterým už nestačí jezdit po navážkách jílu , ale ničí rozsáhlé porosty v blízkých lesích jako např. okolí Liščího vrchu , Tatrovic ....atd . Na těchto místech dochází k likvidaci vzácně se vyskytujících rostlin , živočichů , znečišťování lesů a vzniká nepříjemný hluk  , prach  .  V období sucha tito nájezdníci ohrožují lesy vznikem požárů . Otázkou zůstává jak je zastavit . Nebo se nechat ohrožovat a čekat až někoho zmrzačí nebo usmrtí ? Kdo se vlastně ukrývá pod helmami zapáchajících strojů . Znudění důchodci ? Zlodějsko feťácká západočeská "zlatá"mládež ? Děti našich zkorumpovaných zastupitelů , podnikavců .. ? Asi od všeho kousek . Každopádně si občané budou muset zřejmě poradit sami .