Jdi na obsah Jdi na menu
 


Plazmové a LCD televizory .Americká lednice .Stolní Pc .

Distributoři ELEKTRICKÉ energie  v České republice musí doslova jásat . Řada Čechů používá a dokonce i nakupuje staré LCD a PLAZMOVÉ televizory , které mají až několikanásobně vyšší spotřebu ve srovnání s LCD televizorem , který je vybaven LED technologií . Například televizor z úhlopříčkou 81 cm , který je vybaven led podsvícením spotřebuje 45-55W/h . Starší LCD , který není vybaven LED technologií dokáže spotřebovat 200W/h a PLAZMOVÝ televizor dokáže spálit 300-500 W/h . Z tohoto krátkého příkladu vyplývá , že nákup starého LCD televizoru není rozumným rozhodnutím a zvýší až čtyřnásobně spotřebu elektrické energie . Koupě a používání nového nebo dokonce starého PLAZMOVÉHO televizoru může být pro některé rodiny důvodem vysokých účtů za elektřinu .Navíc staré LCD a PLAZMOVÉ televizory nabízené v aukcích či bazarech jsou často na konci své životnosti nebo přinejmenším některé součásti těchto televizorů dosluhují a hrozí následná porucha a nefunkčnost .

 

Americká lednice

Vysoká cena , vyšší spotřeba a často i nízká životnost a brzká poruchovost . Typický neekologický výrobek , náročný na elektrickou energii , který podporuje spotřebu a obžerství .

Také je pravda , že nákup a používání "Americké" lednice odporuje pozitivně ekonomiku , protože fungování ekonomiky v kapitalistických zemích , je založeno na vysoké spotřebě a tím přispívá k rychlejšímu vyčerpání neobnovitelných zdrojů a k rychlejšímu zániku lidské civilizace . 

Stolní počítače ..

Většina  starších i novějších stolních počítačů spotřebuje srovnatelné množství ELEKTRICKÉ energie jako např.LEDNICE energetické třídy A - D . Např. NOTEBOOK při srovnatelném výkonu spotřebuje třetinové nebo čtvrtinové množství ELEKTRICKÉ energie a NETBOOK nebo TABLET nespotřebují ani desetinu oproti spotřebě stolního počítače . Používání stolních počítačů je srovnatelné s používáním PLAZMOVÉHO televizoru oproti LCD televizoru s LED podsvícením . Plazma 150 -500W , LCD cca. 35-85W (podle velikosti).